Waarom en hoe lid worden?

De BOS coop is een coöperatief en participatief supermarktproject, wat betekent dat we de winkel runnen en samen beslissingen nemen: elk lid heeft inspraak en het is egalitair: één lid = één stem.

Voor het moment hoef je nog geen lid te zijn – de verkoop en activiteiten staan open voor iedereen, zodat we de boodschap zo breed mogelijk kunnen verspreiden. En dit zal op zijn minst tot de zomer zo blijven.

Op de lange termijn is de visie echter een winkel die alleen open is voor leden (met een mogelijke testperiode voordat je je verbindt), waar leden geld en tijd bijdragen. Elk lid betaalt een eenmalige contributie en verplicht zich ook om elke 4 weken 2 uur en 45 minuten vrijwilligerswerk te doen om de winkel te runnen. Jouw vrijwilligerswerk helpt de kosten te drukken en stelt ons in staat kwaliteitsproducten aan te bieden tegen betaalbare prijzen (een eenmalige marge van 20%).

Waarom lid worden ?

Met jouw lidmaatschapsgeld kunnen we onze kas versterken en het assortiment producten dat we bij toekomstige verkopen kunnen aanbieden uitbreiden! We hebben het al eerder gezegd en we zeggen het nog een keer: niemand maakt financiële winst bij BOS coop. Het geld dat wordt opgehaald via lidmaatschapsgeld wordt uitsluitend gebruikt voor het runnen en ontwikkelen van het project (aankoop van producten, betaling van toekomstige huur, apparatuur die nodig is om de toekomstige winkel in te richten, etc.)

Als je al overtuigd bent, word dan nu lid!

Je kunt natuurlijk nog eens nadenken en profiteren van onze vrijblijvende verkoop.

Hoe word ik lid ?

Dat is heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is het bijgevoegde lidmaatschapsformulier te ondertekenen en terug te sturen, en het lidmaatschapsgeld van je keuze te betalen (€100, €25 of €250). Formulieren kunnen worden opgestuurd naar het contactformulier, of persoonlijk worden overhandigd aan een lid van de steungroep.

Door het lidmaatschapsformulier te ondertekenen, verklaar je lid te willen worden van BOS coop & co VZW, het lidmaatschapsstatuut en de statuten gelezen te hebben en je lidgeld te betalen.

Als u vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier.
BOS coop lidmaatschapsformulier.

Niet genoeg tijd ? Je kunt ons financieel steunen

Wil je het project financieel steunen maar ben je niet in staat om actief deel te nemen?

Dan kan je een donatie doen aan de VZW of ondersteunend lid worden (lidgeld tussen 250 en 500 euro) en op de hoogte gehouden worden van de vooruitgang (nieuwsbrief, uitnodiging voor de algemene vergadering – zonder stemrecht, deelname aan andere activiteiten dan de winkel).

Deze eerste financiële steun (lidgeld, donaties) is erg belangrijk. In eerste instantie moeten ze ons in staat stellen de algemene kosten te dekken die gepaard gaan met het runnen van een non-profitorganisatie. Ter herinnering, de eerste salarissen worden voor een jaar gefinancierd door een « startsubsidie » van Leefmilieu Brussel. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het project zichzelf kan financieren dankzij de marges die de verkoop genereert.

Om de sprong van een pop-up winkel naar een permanente winkel te maken, zullen in de nabije toekomst een of meer specifieke participatieve financieringsacties worden georganiseerd. Ook hier zal de vorm van deze acties samen met de leden worden bepaald. De ingezamelde fondsen zullen worden gebruikt voor de inrichting van de winkel (investering in meubilair, opbouw van een grote voorraad, inrichtingskosten, enz.) ).

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Retour en haut