Betrokken raken bij een werkgroep

Vrijwilligers die betrokken zijn bij het project worden georganiseerd in thematische werkgroepen, die we « werkgroepen » noemen. Elk lid kan gemakkelijk zijn talenten, ideeën en motivatie inbrengen in het project, want er is een plek voor iedereen bij BOS coop!

De werkgroep Financiën

Neem deze benaming met een korreltje zout: BOS Coop is niet bezig met geld te verdienen! Aan de andere kant brengt de oprichting – en later de werking – zoals elk initiatief een deel financieel beheer met zich mee.

Een zeer belangrijke rol wordt gespeeld door onze WG Financiën. Deze groep is in het bijzonder verantwoordelijk voor fondsenwerving, het beheer van eventuele subsidies, het opzetten van een kas, het bieden van boekhoudkundige ondersteuning, enzovoort. Een gebied waar de hulp van een of twee experts zeer op prijs zou worden gesteld!

De werkgroep Communicatie

Als je wilt dat mensen over je praten… moet je ervoor zorgen dat mensen over je praten!

Daarvoor kan BOS Coop rekenen op de Communicatiewerkgroep, voorgezeten door Nelson. Hij wordt ondersteund door een aantal gemotiveerde mensen, zoals Laurence (in de rode trui), wiens grafische ontwerpvaardigheden je kunt zien op onze Facebook-posts.

De missie van de werkgroep Communicatie is om de BOS Coop’ains en Coop’ines gemeenschap te helpen groeien, zowel online als tijdens evenementen. Ze houdt ook de (toekomstige) medewerkers en belanghebbenden op de hoogte van de voortgang van het project. Hij/zij ontwikkelt de website, is verantwoordelijk voor het schrijven en redigeren van de nieuwsbrief en is verantwoordelijk voor de inhoud van de website.

Is jouw motto « graag communiceren »? Word lid van de Comm’ WG door contact met ons op te nemen via het contactformulier.

De Admin/Legale werkgroep

Le Groupe de Travail Admin

Een coöperatieve winkel oprichten betekent veel vergaderingen organiseren, veel papierwerk invullen, veel regels opstellen… en uitzoeken, veel verzekeringen afsluiten…

Dat is de taak van onze vrijwillige werkgroep ‘Admin/Legal’, onder leiding van Céline… die op dit moment veel versterking nodig heeft.

Heb je administratieve of juridische vaardigheden en wil je betrokken raken bij ons geweldig project? We horen graag van je.

Het aanbod werkgroep

Deze groep is geschikt voor iedereen die als kind graag in de winkel speelde, want het is de WG Aanbod.

Doe mee met Kevin, Michèle en Julia en help hen de schappen van de BOS Coop te vullen met goede producten. Jullie taken: vraag de BEES coop (onze geweldige mentoren) naar hun beste referenties, stel een product charter voorstel op, maak een eerste selectie en plaats bestellingen, enz.

De governance werkgroep

De belangrijkste rol van deze WG is het versterken van gedeeld bestuur en zorgen voor goede coördinatie tussen de leden van de Raad van Bestuur en de medewerkers, werkgroepcoördinatoren en andere vrijwilligers. Ben je bekend met tools voor collectieve intelligentie? Wil je methoden voor gedeelde besluitvorming uitproberen? Dan is deze werkgroep iets voor jou.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Retour en haut